Top Motion Gelderland is een jong bedrijf dat opgericht is door Linda Ooms en Guus Beking. Naast Linda en Guus wordt er nauw samengewerkt met partners, zodat we snel, betrouwbaar, maar bovendien een goede en uitgebreide dienstverlening kunnen bieden op het gebied van sport en beweging. Erwin Croes is één van onze partners waarmee wij Start2Tri! organiseren. Veilig en verantwoord bewegen en sporten staat bij ons hoog in het vaandel.

Guus Beking 
Sinds een jaar of 10 is Guus een fervent hardloper. Ongeveer 5 tot 6 keer per week trekt hij zijn hardloopschoenen aan om lekker een stukje te gaan hardlopen. Guus is na het behalen van zijn HBO-diploma Sociaal Juridisch Dienstverlening en Fiscaal Recht werkzaam in het sociaal domein. Daarbij heeft hij ervaren dat bewegingsarmoede vaak leidt tot een ongezonde levensstijl waarbij er ernstige gezondheidsrisico’s op de loer liggen! Inactiviteit verhoogt de kans op psychische klachten!  Guus is van mening dat sport en beweging de kans op een gezond gelukkig leven aanzienlijk vergroot. Guus is gediplomeerd hardlooptrainer en in het bezit van een EHBO-certificaat.

Linda Ooms        
Linda heeft haar sporen verdiend in het kickboksen. Zo werd zij bijvoorbeeld in het jaar 2005 Benelux kampioen en in 2007 wereldkampioen. Daarnaast heeft zij diverse zilveren en bronzen medailles behaald op Nationale en internationale (kick)bokstoernooien. Linda is een jaar of vijf geleden begonnen met deelname aan hardloopwedstrijden. Inmiddels heeft ze op hardloopgebied als mooie prestaties behaald. Linda is als bewegingswetenschapper verbonden aan Het Mullier Instituut. Linda is gediplomeerd hardlooptrainer en in het bezit van een EHBO-certificaat.

 

Erwin Croes 
Erwin Croes is van jongs af aan opgegroeid met bewegen. Zijn liefde voor sport begon met zwemmen bij de IJsselmeeuwen, waar hij al 33 jaar zwemt en waterpolo speelt en meervoudig Nederlands kampioen is geworden. Later kwam wielrennen erbij en heeft hij meerdere triathlons meegedaan in Holten, Rijssen en Doetinchem. Erwin is momenteel buurtsportcoach waarin hij Zutphen breed sportprojecten aanjaagt en neerzet. Erwin sport wekelijks tussen de 5 en 10 uur. “Hoe gaaf is het als je anderen die mogelijkheid ook biedt?”

Na werk of studie is sport een goede manier om je hoofd leeg te maken. “Voor mij is sporten een uitlaatklep”. Het zorgt voor rust. Ook zit er een groot sociaal voordeel aan vast en je traint je lichaam. Door vaak te sporten heeft Erwin een hechte vriendengroep gekregen.
Het mooie aan een coachende rol is om de vraag en het aanbod bij elkaar te brengen. Erwin werkt het liefst naar een doel toe. Als iemand voor zichzelf een doel stelt dan kun je er samen naartoe werken. Dat is trainen. Je traint om de gewenste situatie zo goed mogelijk na te maken. Erwin is in het bezit van een EHBO-certificaat.