Hardloopclinics

Wij verzorgen uitdagende hardloopclinics voor zowel de beginnende als ervaren hardloper. De inhoud van de clinics stellen we samen met de opdrachtgever vast.

Tijdens de clinic zullen we in een notendop de basisbeginselen van het hardlopen uitleggen. Daarnaast enthousiasmeren wij de deelnemers voor de loopsport (onze ervaring is dat de deelnemers hoofzakelijk enthousiast zijn)! De oefenstof stemmen wij af op het niveau van de deelnemers en bij niveauverschil binnen een groep kunnen wij differentiëren.

Mocht je interesse hebben in een clinic dan vernemen wij dat graag! Deze clinics zijn uitermate geschikt voor bedrijven als onderdeel van een vitaliteitsprogramma. Onze hardloopclinics worden uitsluitend verzorgd door gediplomeerde hardlooptrainers.

(Kick)Boksclinics 

Linda verzorgt uitdagende boksclinics die conditioneel erg zwaar zijn. Uiteraard stemt ze de inhoud van de clinic af op het niveau van de groep. Respect voor de sport en voor elkaar is het uitgangspunt tijdens de clinic. Elkaar bewust pijn doet wordt dus niet geaccepteerd! Linda houdt dit altijd goed in de gaten! Boksen is een leuke stoere sport en je krijgt er een berenconditie van. Linda laat jou graag kennis maken met deze geweldig sport! Mocht je interesse hebben, neem dan contact op!

Linda heeft een dan behaald in het kickboksen. Deze dan geeft haar de autorisatie om kickbokstrainingen te geven. Linda geeft wekelijks kickbokstrainingen aan volwassenen en jeugd bij KB Brummen.

Hardloopanalyse

Wat weinig mensen beseffen is dat hardlopen net als kogelstoten, zwemmen en hordelopen een technisch onderdeel is. Een goede uitvoering van de looptechniek voorkomt blessures en je gaat efficiënter lopen. Het is daarom erg belangrijk dat er tijdens de hardlooptrainingen aandacht is voor de looptechniek, want een verbetering van de looptechniek zorgt voor een betere prestatie!

Gerichte loopscholing (inclusief krachttraining) zorgt voor een verbetering van de looptechniek. Het is echter wel belangrijk dat je als hardloper van weet wat jouw verbeterpunten zijn.

Aan de hand van de Hudl Technique app https://www.hudl.com/products/technique filmen wij jou vanuit verschillende posities waarin je op verschillende snelheden loopt. Op deze manier kunnen wij een goede analyse maken van jouw looptechniek en zullen wij met een rapport advies uitbrengen over hoe jij jouw looptechniek kunt verbeteren. Daarna zullen we samen de beelden bespreken en krijg je een link waar je de beelden kunt downloaden.

Hieronder zie je een schermafbeelding van een atleet die te maken heeft met ernstige overpronatie. De ernst van de overpronatie werd pas zichtbaar op het moment dat we de filmopname vertraagd afspeelden. Met gerichte oefeningen voor het versterken van de enkel kan de atleet ervoor zorgen dat de mate van overpronatie acceptabel wordt en dat de kans op blessures wordt verkleind. Overpronatie vergroot de kans op (ernstige) hielklachten, zoals hielspoor. Dit zijn vaak langdurige blessures waardoor een atleet letterlijk een langere tijd uit de running is.

Een uitgebreide loopanalyse inclusief filmopnamen en rapportage (advies en aanbevolen oefeningen) bieden wij aan voor een prijs van € 49,95 (inclusief btw). Een loopanalyse is overigens niet alleen bedoeld voor ervaren wedstrijdatleten! Wij zien bij  recreatieve hardlopers vaak dat de uitvoering van de hardlooptechniek beter kan!

Een betere hardlooptechniek zorgt voor meer plezier tijdens het hardlopen. Je gaat met meer gemak lopen, je houdt een hogere tempo langer vast en het verkleint de kans op blessures!

Evenementen

Top Motion Gelderland organiseert regelmatig hardloopevenementen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat evenementen laagdrempelig zijn en dus voor een ieder toegankelijk ongeacht leeftijd en niveau. Iedere deelnemer aan een hardloopevenement heeft zijn eigen doelen. Het doel kan zijn winnen, een pr lopen of voor het eerst een 5 km aaneengesloten lopen. Wij genieten van de mensen die hun doelstelling bereiken, maar uiteraard genieten wij ook van de mensen die niet hun doelstelling hebben bereikt en gemotiveerd zijn om dat de volgende keer dat wel te doen! Emotie maakt de sport!

Wij kunnen andere sportevenementen faciliteren bij de organisatie hiervan. Wij kunnen het volgende voor jou betekenen:

  • Ondersteuning bieden bij het aanvragen van een evenementenvergunning
  • Het verzorgen van tijdwaarneming van het sportevenement (inclusief (live) uitslagverwerking).
  • De promotie van het evenement
  • Het leveren van een start- en finish boog
  • Verhuur van een 42 inch outdoor scherm
  • Verhuur van een verrijdbare jurywagen
  • Verhuur van een marathonklok

                         

Ipico tijdregistratie 

Tag timing (ook wel chip timing genoemd) bij hardlooploopevenementen is inmiddels niet meer weg te denken. Een aantal jaren gelden was Tag timing vanwege de hoge kosten vaak alleen weggelegd voor (grotere) organisatie met een behoorlijk budget, maar tegenwoordig zijn er bijna geen hardloopevenementen meer te vinden die geen gebruik maken van Tag timing. Hardlopers vinden namelijk een zorgvuldige tijdwaarneming en een een vlotte publicatie op bijvoorbeeld www.uitslagen.nl erg belangrijk en daar willen ze best 1 tot 2 euro meer aan inschrijfgeld voor betalen.

De Ipico tijdregistratie is vanwege de betrouwbaarheid inmiddels een gevestigde naam zowel in Nederland als in het buitenland. Zo wordt bijvoorbeeld de tijdwaarneming van de marathon van London gedaan door een Nederlands bedrijf met het Ipico tijdregistratiesysteem.

De Ipico tijdsregistratie is ook uitermate geschikt voor de tijdregistratie van wielerwedstrijden, mudtrails en triatlons.  Top Motion Gelderland verzorgt voor jouw evenement de tijd! Voor meer informatie over, neem dan contact op. Wij staan jou graag te woord.