Wij geven bokstherapie zowel aan individuen als groepen. Deze vorm van therapie is een aanvulling op het huidige zorgaanbod. Op basis van wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bewegen en sporten de mentale- en psychische gezondheid verbetert. Daarbij is het van belang dat de bokstherapie wordt afgestemd op de individu en dat er methodisch wordt gewerkt. Wij hebben een cursus ontwikkeld op basis van wetenschappelijke inzichten en ervaringen uit de praktijk. Cursisten die de opleiding succesvol afronden mogen zich officieel ‘bokstherapeut’ noemen en gebruik maken van het logo. De naam ‘bokstherapeut’ is een beschermde titel ingeschreven in het register van het Benelux Merkenbureau. Op deze manier willen wij ervoor zorgen dat bokstherapeuten de kennis en vaardigheden bezitten die nodig zijn om mensen op een verantwoorde, methodisch manier te begeleiden.

Wij werken samen met zorginstellingen en gemeenten. Onze bokstherapeuten zijn uitstekend opgeleid waardoor de kwaliteit gewaarborgd is. Voor gemeenten en zorgorganisaties is het daarom interessant om met een bokstherapeut samen te werken.

Aan welke voorwaarden moet een bokstherapeut voldoen?

Om als erkend bokstherapeut aan de slag te gaan dien je de opleiding tot bokstherapeut met een diploma af te sluiten. Na het behalen van het diploma kun jij je laten registeren als bokstherapeut. Om je te kunnen registeren dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • je bent in het bezit van een geldig EHBO-diploma en of een certificaat reanimatie;
  • je hebt een klachtenregeling;
  • je bent in het bezit van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering;