Interview door NPO Radio1

Linda Ooms werd vorige week gebeld door NPO1 Radio 1 voor het programma ‘Spraakmakers’. De stelling was: “Sport moet zo snel mogelijk tot essentiële sector worden verklaard.” Daar staan wij natuurlijk volledig achter. Regelmatig sporten en bewegen heeft positieve effecten op de fysieke, mentale en sociale gezondheid van mensen van alle leeftijden. Diverse onderzoeken laten ook zien dat regelmatig sporten en bewegen beschermt tegen de ernstige gevolgen van het coronavirus. Door de lockdown van de sportsector zijn mensen minder gaan sporten en bewegen. Hierdoor worden mensen niet alleen ongezonder, maar ook minder weerbaar tegen het coronavirus. Daarnaast zien we dat de lockdowns negatieve gevolgen voor de mentale (en sociale) gezondheid van mensen hebben. Dus in die zin worden mensen ‘dubbel’ getroffen. Wat ons betreft moet de sportsector zo snel mogelijk weer open! Sportscholen, zwembaden en sportverenigingen hebben al eerder laten zien dat zij sport op een veilige manier kunnen organiseren. Voor de geïnteresseerden, hieronder vind je de link naar het programma ‘Spraakmakers’:

‘Als een pindakaaswinkel al essentieel is, dan sport ook’ | NPO Radio 1

EBHO

Op dinsdag 5 februari 2019 hebben Linda, Erwin en Guus hun EHBO-diploma behaald! 

Vuurtorentrail

Op 16 en 17 maart 2019 verzorgen wij in samenwerking met GVO-pst de tijdregistratie voor Cairn Trails and Adventures tijdens de Ameland Vuurtorentrail.

Wij hebben de afgelopen vier edities meegedaan. Het is een schitterend parcours over het strand, bospaden en door de duinen.

De Vuurtorentrail is met afstand voor ons het mooiste en gezelligste trailevenement van Nederland.

Elverloop

Op zondag 10 maart 2019 verzorgen wij in samenwerking met Gevo-pst de tijdregistratie voor de Elverloop!

Inschrijven kan via de volgende link:
https://inschrijven.nl/form/2019031050832-nl

Paasloop Lichtenvoorde

Vanaf nu is het mogelijk om online in te schrijven voor de Paasloop Lichtenvoorde. Dit hardloopevenement wordt georganiseerd door Lopersgroep’90 en vindt plaats op 21 april 2019. Meer informatie over de Paasloop is te vinden op de website van de organisatie: https://www.lopersgroep90.nl

Het inschrijfformulier is te vinden op de volgende link:

https://inschrijven.nl/form/2019042150810-nl

De Posbank Trail

Op zaterdag 27 oktober jl. hebben wij in samenwerking met Ge-Vo PST de tijdregistratie verzorgd bij de Posbank Trail. De start- en finishlocatie, de mensen, de organisatie en de weeromstandigheden waren fantastisch. 

Mischa Visser van de website www.trailfoto.nl heeft wederom mooi foto’s gemaakt! 

Rapport erkende sport- en beweeginterventies (Linda hoofauteur)

9 op de 10 gemeenteambtenaren sport zet sport- en beweeginterventies in hun gemeente in om de sport- en beweegdeelname onder inwoners te stimuleren, net als 9 op de 10 van de buurtsportcoaches. Als sport- en beweeginterventies worden ingezet, geeft de helft van de gemeenteambtenaren en buurtsportcoaches aan dat ook erkende sport- en beweeginterventies worden gebruikt. Een derde van de sportverenigingen zet sport- en beweeginterventies in, waarvan 23 procent erkende sport- en beweeginterventies gebruikt. De inzet van erkende sport- en beweeginterventies is sterk vraaggestuurd.
Het rapport is hier te  vinden: https://www.mulierinstituut.nl/actueel/inzet-erkende-sport-en-beweeginterventies-is-sterk-vraaggestuurd/

De laatste editie van de Kleine Haarloop

Op zondag 10 oktober 2018 vond de laatste editie van de Kleine Haarloop plaats. Het is jammer dat een dergelijk mooi hardloopevenement van de agenda verdwijnt! 

Op deze dag mochten wij in samenwerking met GeVo-PST de tijdregistratie verzorgen. Dit was een mooie gelegenheid voor onze Linda om zelf mee te doen aan de Kleine Haarloop. Linda won de 5,5 km! 

Wij bedanken Jeroen Brummelman, omdat hij op zijn vrije zondag ons heeft geholpen met de tijdregistratie! 

Sportimpuls zorgt voor structurele sport- en beweegactiviteiten

Onze eigen Linda heeft een onderzoeksrapportage opgesteld waaruit blijkt dat de Sportimpuls zorgt voor structurele sport- en beweegactiviteiten. Meer informatie is te vinden op: 

https://www.mulierinstituut.nl/actueel/sportimpuls-zorgt-voor-structurele-sport-en-beweegactiviteiten/

Kidsrun 21 september 2018

Op vrijdag 21 september 2018 organiseren wij tijdens de nationale sportweek in samenwerking met Sportkompas Brummen een kidsrun.  Wij vinden het namelijk belangrijk dat kinderen voldoende beweging krijgen. Wij hopen op deze manier dat we ons steentje bijdragen om meer kinderen in beweging te krijgen.