Interview door NPO Radio1

Linda Ooms werd vorige week gebeld door NPO1 Radio 1 voor het programma ‘Spraakmakers’. De stelling was: “Sport moet zo snel mogelijk tot essentiële sector worden verklaard.” Daar staan wij natuurlijk volledig achter. Regelmatig sporten en bewegen heeft positieve effecten op de fysieke, mentale en sociale gezondheid van mensen van alle leeftijden. Diverse onderzoeken laten ook zien dat regelmatig sporten en bewegen beschermt tegen de ernstige gevolgen van het coronavirus. Door de lockdown van de sportsector zijn mensen minder gaan sporten en bewegen. Hierdoor worden mensen niet alleen ongezonder, maar ook minder weerbaar tegen het coronavirus. Daarnaast zien we dat de lockdowns negatieve gevolgen voor de mentale (en sociale) gezondheid van mensen hebben. Dus in die zin worden mensen ‘dubbel’ getroffen. Wat ons betreft moet de sportsector zo snel mogelijk weer open! Sportscholen, zwembaden en sportverenigingen hebben al eerder laten zien dat zij sport op een veilige manier kunnen organiseren. Voor de geïnteresseerden, hieronder vind je de link naar het programma ‘Spraakmakers’:

‘Als een pindakaaswinkel al essentieel is, dan sport ook’ | NPO Radio 1

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie